Kontakt
Zdravstveni dom Logatec Notranjska 2, 1370 LOGATEC
Zdravstveni dom Logatec
nujna pomoc
Cepljenje proti HPV

Od jeseni 2009 je v okviru nacionalnega programa cepljenja pri deklicah vključeno tudi cepljenje proti štirim tipom humanih papiloma virusov (HPV 6, 11, 16 in 18). Ti so močno povezani z nastankom raka na materničnem vratu pri ženskah (80%) in raka ter bradavic zunanjega spolovila in zadnjika pri obeh spolih. Cepljenje poteka v šestem razredu osnovne šole, priključeno rednim sistematičnim pregledom, je prostovoljno in brezplačno. Priporočamo tudi cepljenje starejših deklic in žensk pa tudi fantov starejših od 11 let. To cepljenje je v celoti plačljivo. Cepivo proti HPV nudi toliko večjo zaščito kolikor mlajše so osebe v času cepljenja.

Za samoplačniško cepljenje se lahko zainteresirani prijavijo na telefonsko številko 01/7508 232 v ordinacijskem času šolskega dispanzerja. Cepljenje se izvaja v treh (3) odmerkih v obdobju šest mesecev. Cena enega odmerka je 116,00 €.
 
bureau-zd.gif
Pravilnik
Naše čakalne dobe
Zastopniki pacientovih pravicCopyright © 2018 ZD Logatec. Internetne strani so narejene za Vas.
Izdelava spletne strani Scarlet

Za pravilno delovanje strani in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.

Prosimo potrdite piškotke.

EU zakonska direktiva o uporabi piškotkov