Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

22. oktober – mednarodni dan ozaveščanja o jecljanju

22. oktober je mednarodni dan ozaveščanja o jecljanju

Med 2. in 4. letom starosti se kot del običajnega govorno-jezikovnega razvoja pogosto pojavijo zatikanja. Vzrok za to je lahko hiter jezikovni razvoj.

Kaj storiti, ko se pojavijo zatikanja oz. jecljanje?

  • Ne popravljajte ga, počakajte da pove do konca.
  • Upočasnite vaš govor.
  • Držite se dnevne rutine (npr. igranje, hranjenje, branje zgodb, spanje).
  • Tekom dneva naj bo čim manj hitenja.
  • Vključite igre, ki ne zahtevajo govora (npr. risanje, sestavljanje, pantomima).
  • Poskusite ostati čim bolj mirni.
2020-10-23T06:03:48+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!