Tajništvo 01 75 08 220
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Cepljenje proti Covid 19

Spoštovani,

zaposleni Zdravstvenega doma Logatec vsakodnevno prejemamo različna vprašanja v povezavi s cepljenjem proti novemu koronavirusu, med katerimi je najpogostejše kdaj se bo pričelo cepljenje. Na slednje vprašanje še ne moremo odgovoriti, bomo pa zbirali podatke vseh tistih, ki ste zainteresirani za cepljenje. V kolikor se želite cepiti proti novem koronavirusu, stopite v stik z ambulanto vašega izbranega zdravnika in to sporočite. Pri tem je zelo dobrodošla izvedba naročila s pomočjo Gospodarja zdravja. Ko bo cepljenje za vas možno, vas bomo o tem obvestili.

Pri cepljenju se bomo dosledno držali priporočil NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje), kar pomeni, da bodo sprva cepljene tiste osebe, pri katerih se lahko pričakuje hujši potek bolezni Covid-19. Kasneje pa še druge osebe in kako hitro bo to, je odvisno od dostopnosti cepiva. Za konec prilagamo povezavo do NIJZ, kjer so zbrani odgovori na nekatera najpogostejša vprašanja o cepljenju proti novem koronavirusu (Najpogostejša vprašanja in odgovori glede cepljenja proti covid-19 | www.nijz.si).

 

Vztrajajte zdravi tudi v letu 2021!

 

2020-12-30T08:51:15+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!