Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Evropski teden mobilnosti 16.9. do 23.9.2022

Pozdravljeni,

Bliža se Evropski teden mobilnosti in razgiban ter pester program za starejše »En korak da bom krepak«, ki se ga lahko udeležite brezplačno.

Občina Logatec v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja- ZD Logatec organizira delavnice z naslovom »En korak, da bom krepak«.

Program se bo začel v petek, 16. septembra 2022 ob 10. uri v sejni sobi Upravnega centra Občine Logatec s predavanjem o prehrani starostnika.

Marjana Benigar Manias, mag. dietetike vam bo predstavila pomen prehrane v tretjem življenjskem obdobju in hranila, ki so pomembna za ohranjanje zdravja, boljše počutje in kvalitetno življenje v obdobju starostnika.

Nadaljevali bomo s predavanjem o telesni dejavnosti.

David Domjanić, mag. kineziologije in Saša Peternel, dipl. fizioterapevt bosta v sklopu programa pripravila krajšo delavnico in primer tedenskega programa telesne dejavnosti primeren za zdrave starostnike. V primeru specifičnih zdravstvenih težav se bo vadbeni program prilagodil posamezniku. Izvedli bomo primer vadbe in dobili boste napotke za eno tedensko vadbo. Na koncu tedna se ponovno srečamo in pregledamo dnevnik aktivnosti in uspešnost izvedbe programa.

Naše srečanje zaključimo v petek, 23.9.2022 ob 10. uri tako, da se z avtobusom zapeljemo do Hotedršice in nadaljujemo z zanimivim pohodom in prijetnim druženjem.

10 000 korakov na dan odžene zdravnika stran. Strokovno voden pohod, pregled dnevnika gibanja in spremljanje intenzivnosti napora.

Veselimo se srečanja in aktivnega druženja.

Za vse informacije in prijave smo vam dosegljivi na elektronskem naslovu: ckz@zd-logatec.si  oz. lahko pokličete na telefonsko številko 051 253 011; 01 7508 261.

Udeležba je brezplačna.

Vljudno vabljeni😊.

 

 

2022-09-14T05:58:37+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!