Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

HITRO TESTIRANJE NA COVID-19 (množično in podjetja) od 16.05. do 20.05.2022

TESTIRANJE NA COVID-19 V TEDNU OD 16.05.2022 do 20.05.2022


TESTIRANJE SE IZVAJA IZKLJUČNO V KONTEJNERJU PRED ŠPORTNO DVORANO, od PONEDELJKA do PETKA

PO PREDHODNEM NAROČILU od 7:00 do 8:00 ure 

Telefonska številka za naročanje na bris: 01 7508 245 ali 051 660 874 od ponedeljka do petka med 7:00 do 19:00 ure.


Od 01.02.2022 za potrditev okužbe s COVID-19 zadošča pozitiven HAGT na testiranem mestu (potrjevanje s PCR ni več potrebno). Navedena sprememba ne velja za pozitivne rezultate samotestiranja- za potrditev okužbe je potrebno narediti HAGT testiranje, na katerem koli testiranem mestu pooblaščenih izvajalcev. HAGT testiranje za potrditev okužbe opravijo tudi šolarji in dijaki, po pozitivnem samotestiranju v šoli. Na PCR testiranje vas lahko napoti izbrani osebni zdravnik, v primeru indikacije za PCR testiranje ali se naročite na telefonsko številko 01/ 7508-245 na samoplačniško PCR testiranje (80€).

Informacija glede SI DCP potrdila o pozitivnem HAG testu:

SI DCP koda o pozitivnem HAG testu se generira v sistemu eZdravja ob koncu izolacije (po 7. dnevu, če je oseba z negativnim HAG testom skrajšala izolacijo ali 11. dan, če je ni) – šele takrat je dostopna preko portala zVEM ali v lekarni. Dostopate lahko sami v zVEM portalu ali v lekarni.

Ukinitev karantene na domu

Od 19.2.2022 se oseb, ki so bile v visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ne napoti v karanteno. S tem se ukinja iskanje stikov s strani epidemiološke službe Nacionalnega inštituta za javno zdravje in napotovanje v karanteno na domu za splošno prebivalstvo. Ostaja obveščanje stikov s strani okužene osebe in obveščanje preko aplikacije #OstaniZdrav. Priporoča se samotestiranje sedem dni po zadnjem tveganem stiku z okuženo osebo v skupnem gospodinjstvu.

Izhodišča za brezplačno testiranje:

  • Pozitiven rezultat testa HAG za samotestiranje – oseba se z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa HAG za samotestiranje (ploščica v zaščiteni vrečki in osebni dokument) udeleži testiranja HAGT – sredstva zagotovi proračun Republike Slovenije
  • Vsi simptomatski pacienti – oseba se udeleži testiranje HAGT – sredstva zagotovi proračun Republike Slovenije
  • Prekinitev izolacije med 7. in 10. dnem po pozitivnem testu (HAGT ali PCR) – oseba se z dokazilom o pozitivnem testu HAGT ali PCR (npr. izpis iz aplikacije zVem, SMS s pozitivnim izvidom testiranja) udeleži testiranja in predloži dokazilo na vpogled – sredstva zagotovi proračun Republike Slovenije
  • Testiranja HAGT za kritične dejavnosti (v nastanitvenih objektih dejavnosti zdravstva, pri izvajalcih socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, in zavodih za prestajanje kazni zapora oziroma prevzgojnem domu) – sredstva zagotovi proračun Republike Slovenije

Ostale osebe so samoplačniki, cena samoplačniškega testiranja je 7 €.

 

2022-05-13T08:20:14+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!