Tajništvo 01 75 08 220
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

OBVESTILO – LABORATORIJ NAROČANJE

Spoštovani!

Zaradi  situacije v zvezi z epidemijo koronavirusa smo prilagodili odvzem in oddajo vzorcev v Diagnostičnem laboratoriju. Za odvzem krvi oziroma oddajo vzorcev urina, ter za oddajo  vzorcev, ki jih prinesete od doma (blato, bris na podančice,…) se morate naročiti. Termin za odvzem ali oddajo vzorcev dobite v ambulanti  izbranega zdravnika ali pa se naročite sami preko spletnega naročanja E-NAROČANJE

V laboratoriju bomo sprejeli le na odvzem oziroma oddajo vzorca naročene paciente. Paciente, ki ne bodo naročeni, bomo zavrnili. Prav tako bomo zavrnili paciente z znaki respiratorne okužbe.

Vljudno vas prosimo, da se točno držite terminov. Prosimo vas, da v čakalnico pridete 10 minut pred terminom odvzema in ne prej. Držite se predpisane varnostne razdalje do drugih čakajočih pacientov. Obvezna je uporaba zaščitne maske. Pred vstopom v laboratorij si razkužite roke.

V laboratoriju poteka odvzem na dveh mestih (odvzem 1 in odvzem 2). Vstopate na odvzemno mesto, kamor vas pokliče laboratorijsko osebje.

Odvzem na TEŠČE (biokemične preiskave – sladkor, holesterol ipd.) se izvaja do 11.00 ure

Prosimo vas, da poleg teh navodil upoštevate tudi ostala dosedanja navodila v zvezi z odvzemom in oddajo vzorcev, ki so objavljena na spletni strani  ZD Logatec (https://zd-logatec.si/osnovno-zdravstvo/laboratorij/) in na oglasni deski pred Diagnostičnim laboratorijem.

2020-05-20T10:52:23+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!