Tajništvo 01 75 08 220
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Obvestilo ob sumu pojava ošpic – 9.1.2020

Ob sumu na ošpice najprej po telefonu obvestimo zdravnika in ne hodimo v zdravstveni dom!

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so ponovno izdali obvestilo z navodili ob morebitnem pojavu ošpic med prebivalstvom.

Ošpice so zelo nalezljiva otroška bolezen, ki jo povzroča virus ošpic, za katero pa lahko zbolijo tudi odrasle osebe. Pri vseh, ki pridejo v stik z obolelo osebo, obstaja možnost, da se z virusom ošpic okužijo, če ošpic še niso preboleli ali niso bili dvakrat cepljeni proti ošpicam.

Pomembno je, da ošpice pravočasno prepoznamo. Ob pojavu značilnih bolezenskih znakov (zvišana telesna temperatura, vnetje očesnih veznic, nahod, kašelj in značilen rdečkast izpuščaj), o tem TAKOJ OBVESTIMO ZDRAVNIKA PO TELEFONU, NE HODIMO V ZDRAVSTVENI DOM IN OSTANEMO DOMA. Pomembno je, da ne hodimo v čakalnico in ne širimo bolezni. Glede nadaljnjega ukrepanja upoštevajmo navodila zdravnika.

Pred ošpicami se najučinkoviteje zaščitimo s cepljenjem.

Več o ošpicah in zaščiti pred boleznijo najdete na naslednji povezavi (http://www.nijz.si/sl/primer-ospic-v-ljubljani)

Logatec, 09.01.2020

 

2020-01-10T08:27:12+00:00

Obvestilo

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

Hvala za razumevanje!