Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Obvestilo za paciente – 28.01.2022

Spoštovani,

Telefonski klici v vse ambulante in službo nujne medicinske pomoči postajajo neobvladljivi, klici pa se nanašajo predvsem na karantene, izolacije in naročanje na odvzem brisa ob pozitivnem HAGT. Zato vas vljudno vabimo, da poiščete aktualne podatke in navodila na uradnih spletnih straneh NIJZ in Ministrstva za zdravje – preden se obrnete na zdravstveni dom.

Do splošnih in otroških ambulant lahko dostopate tudi preko Gospodarja zdravja, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času oziroma v roku 3 delovnih dni.

Izvidi PCR testov so lahko zaradi zasedenosti laboratorija tudi zamaknjeni in jih zato prejmete šele naslednji dan.

Ob pozitivnem HAGT ni potrebno klicati izbranega zdravnika. V primeru, da imate izbranega osebnega zdravnika v ZD Logatec ali ste občan Logatca se lahko takoj naročite na PCR test na telefonsko številko 051 660 874 od ponedeljka do petka od 7:00 do 19:00 ure, v soboto od 7:00 do 13:00 ure in v nedeljo od 7:00 do 8:00 ure.

Lep pozdrav .

 

Urška Tomič, mag. zdrav. nege, v.d. direktorica

Lucija Jagodic Klipšteter, dr. med., v.d. strokovne vodje,

Tina Sabadin, mag. zdrav. nege, pomočnica direktorice za zdravstveno nego

2022-01-28T08:06:06+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!