Tajništvo 01 75 08 220
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Pojav ošpic – december 2019

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so v sredo 11.12.2019 objavili obvestilo o pojavu primera okužbe z virusom ošpic. (https://www.nijz.si/sl/novi-primeri-ospic-v-sloveniji)

Ošpice so zelo nalezljiva otroška bolezen, ki jo povzroča virus ošpic, za katero pa lahko zbolijo tudi odrasle osebe.

Prihaja čas turistične sezone in več potovanj v tuje države in prihod turistov od drugod in s tem posledično večja možnost pojavnost okužbe z ošpicami.

Pred ošpicami se najučinkoviteje zaščitimo s cepljenjem.

V primeru pojava bolezenskih znakov je pomembno, da ošpice pravočasno prepoznamo. Ob pojavu značilnih bolezenskih znakov (vročina, vnetje očesnih veznic, nahod, kašelj in značilen rdečkast izpuščaj), o tem po telefonu takoj obvestimo izbranega osebnega zdravnika in ostanemo doma.

Več o ošpicah in zaščiti pred boleznijo najdete na naslednji povezavi. (http://www.nijz.si/sl/primer-ospic-v-ljubljani)

2019-12-16T08:44:00+00:00

Obvestilo

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

Hvala za razumevanje!