Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Psihosocialna pomoč ob epidemiji korona virusa

Spoštovani,
v zadnjih tednih smo soočeni s situacijo, ki nam je vsem neprijetna. Ogroženo zdravje naših bližnjih in nas samih nam vzbuja občutke strahu, tesnobe in nezaupanja. Zato se nam zdi še bolj pomembno, da poskrbimo za naše miselno, čustveno in telesno ravnovesje in s tem poskušamo preprečiti, da bi nas negativne misli, skrbi in strah preplavili ter posledično negativno vplivali na naše počutje in zdravje.
Glede na to, da je obisk v našem Zdravstvenem domu omejen, se lahko v primeru čustvene stiske obrnete na našo psihološko pomoč. Jutri bo linija dostopna v popoldanskem času (12h – 19h), v petek pa v dopoldanskem času (7h – 14h). Od naslednjega tedna naprej vam bo psihološka podpora omogočena vsak delavnik od 7h – 19h.

2020-03-18T17:15:29+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!