Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229

Pojasnilo zdravnikov ZD Logatec – vladni projekt za spodbujanje precepljenosti

Pojasnilo zdravnikov ZD Logatec

Nikakor se ne moremo strinjati s finančno spodbudo (odlok Ministrstva za zdravje – vladni projekt za spodbujanje precepljenosti) za pridobivanje oseb, ki se bodo cepile proti Covid19.  Naše bolnike spodbujamo k cepljenju iz strokovnega in etičnega prepričanja, da je to za njih najboljša možna zaščita pred okužbo. In to nam povsem zadostuje. Zato vas obveščamo, da bomo zdravniki osebno darovali denar za dober namen, v kolikor bo Ministrstvo za zdravje le-tega nakazalo.

Ob tej priložnosti bi nagovorila prav vse, ki še oklevate – odločite se za korak , ki nam bo vsem omogočil malo več normalnega življenja in malo manj skrbi ob znakih prehlada oziroma viroze.

Iz prve roke vam lahko povem, da si na podlagi izkušenj mojih bolnikov, kolegov in sorodnikov, ki so zboleli za Covid19, želim samo eno – nočem zboleti za to zahrbtno virozo. Cepila sem se tudi tretjič – po trenutnih priporočilih svetovalne skupine. In samo upam lahko, da se v dobesednem viharju koronavirusov ne bo znašlo preveč ljudi, ki jim morda ne bomo zmogli nuditi pomoči. Za vsa pojasnila in nasvete v zvezi s cepljenjem smo vam na voljo – izbrani zdravniki in cepilni center Logatec.

 

V imenu zdravnikov ZD Logatec,

Lucija Jagodic Klipšteter, dr. med.

 

2022-02-07T12:29:19+00:00

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!