Tajništvo 01 75 08 220
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229
Logopedija2020-01-06T12:24:27+00:00

Logopedija

Logopedska ambulanta Zdravstvenega doma Logatec se je preselila na novo lokacijo, na naslov Notranjska cesta 1, 1370 Logatec (v prostore bivše Pošte Slovenije, tik preden zavijete na desno na parkirišče zdravstvenega doma, je to stavba na levi strani, ki ima tudi urejeno klančino za invalidne osebe). 

Telefon: 082-053-217
PONEDELJEK, SREDA 12.30 – 19.30 ure
TOREK, ČETRTEK, PETEK 07.00 – 14.00 ure

Naročanje in prenaročanje pacientov:

Osebno ali po telefonu od ponedeljka do petka med 12.00 in 14.00 ali preko e-pošte: logopedija@zd-logatec.si ali po pošti na naslov Zdravstveni dom Logatec, Notranjska cesta 2, 1370 Logatec

Čakalna doba za prvi pregled s stopnjo nujnosti redno je 9 mesecev. O točnem terminu prvega pregleda boste obveščeni po pošti, 6 mesecev pred terminom. V kolikor ste v skrbeh, da delovnega naloga nismo prejeli, nam lahko pišete na navedeni elektronski naslov ali pokličete v času naročanja.

Logopedska obravnava poteka individualno. Velik poudarek dajemo sodelovanju s straši in po potrebi z vzgojno-izobraževalno ustanovo, v katero je otrok vključen.

Za individualno obravnavo pri logopedu je potreben veljaven delovni nalog in zdravstvena kartica. Delovni nalog zavarovana oseba dobi pri pediatru oz. osebnem zdravniku. Oseba bo uvrščena na čakalni seznam po prejemu originalnega delovnega naloga. Delovni nalog lahko pošljete po pošti (s pripisom Logopedija) ali ga prinesete osebno. Natančna navodila za uvrstitev v čakalni seznam so tukaj.

Kdo je napoten k logopedu?

– Otroci, ki jih izbrani pediater z delovnim nalogom, zaradi težav, ki vplivajo na komunikacijo, napoti na logopedski pregled ali obravnavo. To so lahko otroci z govornimi težavami (težave z izgovorom glasov) in/ali jezikovnimi težavami (kasnitev v govorno-jezikovnem razvoju, šibek besedni zaklad, težave pri razumevanju ipd.).

– 5-letniki v okviru sistematike (preventivni logopedski pregled).

Povezave do informacij o govorno-jezikovnem razvoju, spodbujanju in težavah, ki se lahko pojavijo:

http://www.logopedskikoticek.si/

http://www.delo.si/nedelo/logopedov-je-premalo-zato-nastajajo-vrste.html

Vprašalnik za starše dojenčkov in malčkov (kliknite tukaj)

Kdaj k logopedu? (kliknite tukaj)

Obvestilo

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Skladno z Odrebo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive boleni SARS-CoV-2 (Covid -19) vas Zdravstveni dom Logatec obvešča, da z današnjim dnem začasno ukinjamo izvajanje preventivnih storitev, do nadaljnjega tudi ne izvajamo zobozdravstvenih storitev (odraslo in mladinsko zobozdravstvo ter ortodontija), ultrazvočnih in logopedskih storitev.

Za posvet o nujnih zobozdravstvenih stanjih prosimo pokličite 051-660-974, da vam podamo ustrezne usmeritve. Na tej številki smo dosegljivi v ordinacijskem času, in sicer od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.30 ure in v soboto od 7.00 do 12.00 ure.

Za nujno zobozdravniško pomoč v soboto od 12. do 18. ure ter v nedeljo od 8. do 18. ure lahko pokličete na telefonsko številko 01/30 09 668.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma ponovno obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte takoj zjutraj, temveč se nekoliko razporedite do 9. ure.

Hvala za razumevanje!