Logopedska ambulanta Zdravstvenega doma Logatec dela do nadaljnjega samo v ponedeljek popoldan in torek dopoldan. Zaradi odsotnosti ne sprejemamo novih pacientov v obravnavo.

Telefon: 01 330 43 52

Dan Delovni čas
PONEDELJEK 12.30 - 19.30 ure
TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK 07.00 - 14.00 ure

Naročanje in prenaročanje pacientov:

Osebno ali po telefonu od ponedeljka do petka med 12.00 in 14.00 ali preko e-pošte: logopedija@zd-logatec.si ali po pošti na naslov Zdravstveni dom Logatec, Notranjska cesta 2, 1370 Logatec

Čakalna doba za prvi pregled s stopnjo nujnosti redno je 22-23 mesecev, s stopnjo nujnosti hitro pa 11-12 mesecev. O točnem terminu prvega pregleda boste obveščeni po pošti, 6 mesecev pred terminom. V kolikor ste v skrbeh, da delovnega naloga nismo prejeli, nam lahko pišete na navedeni elektronski naslov ali pokličete v času naročanja.

Logopedska obravnava poteka individualno. Velik poudarek dajemo sodelovanju s straši in po potrebi z vzgojno-izobraževalno ustanovo, v katero je otrok vključen.

Za individualno obravnavo pri logopedu je potreben veljaven delovni nalog in zdravstvena kartica. Delovni nalog zavarovana oseba dobi pri pediatru oz. osebnem zdravniku. Oseba bo uvrščena na čakalni seznam po prejemu originalnega delovnega naloga. Delovni nalog lahko pošljete po pošti (s pripisom Logopedija) ali ga prinesete osebno. Natančna navodila za uvrstitev v čakalni seznam so tukaj.

Kdo je napoten k logopedu?

- Otroci, ki jih izbrani pediater z delovnim nalogom, zaradi težav, ki vplivajo na komunikacijo, napoti na logopedski pregled ali obravnavo. To so lahko otroci z govornimi težavami (težave z izgovorom glasov) in/ali jezikovnimi težavami (kasnitev v govorno-jezikovnem razvoju, šibek besedni zaklad, težave pri razumevanju ipd.).

- 5-letniki v okviru sistematike (preventivni logopedski pregled).

Povezave do informacij o govorno-jezikovnem razvoju, spodbujanju in težavah, ki se lahko pojavijo:

- http://www.logopedskikoticek.si/

- http://www.delo.si/nedelo/logopedov-je-premalo-zato-nastajajo-vrste.html

Vprašalnik za starše dojenčkov in malčkov (kliknite tukaj)

Kdaj k logopedu? (kliknite tukaj)