Info točka 01 75 08 245
klic v sili 112
dežurni zdravnik 01 75 08 229
Logopedija2022-07-20T07:05:57+00:00

Logopedija

Logopedska ambulanta Zdravstvenega doma Logatec se je preselila na novo lokacijo, na naslov Notranjska cesta 1, 1370 Logatec (v prostore bivše Pošte Slovenije, tik preden zavijete na desno na parkirišče zdravstvenega doma, je to stavba na levi strani, ki ima tudi urejeno klančino za invalidne osebe). 

Telefon: 01 330 43 52
PONEDELJEK 12.30 – 19.30 ure
TOREK 10.00 – 17.00 ure
SREDA, ČETRTEK, PETEK 07.00 – 14.00 ure

Naročanje in prenaročanje pacientov:

Osebno ali po telefonu od ponedeljka do petka med 12.00 in 14.00 ali preko e-pošte: logopedija@zd-logatec.si ali po pošti na naslov Zdravstveni dom Logatec, Notranjska cesta 2, 1370 Logatec

Čakalna doba za prvi pregled s stopnjo nujnosti redno je 18-19 mesecev, s stopnjo nujnosti hitro pa 9-10 mesecev. O točnem terminu prvega pregleda boste obveščeni po pošti, 6 mesecev pred terminom. V kolikor ste v skrbeh, da delovnega naloga nismo prejeli, nam lahko pišete na navedeni elektronski naslov ali pokličete v času naročanja.

Logopedska obravnava poteka individualno. Velik poudarek dajemo sodelovanju s straši in po potrebi z vzgojno-izobraževalno ustanovo, v katero je otrok vključen.

Za individualno obravnavo pri logopedu je potreben veljaven delovni nalog in zdravstvena kartica. Delovni nalog zavarovana oseba dobi pri pediatru oz. osebnem zdravniku. Oseba bo uvrščena na čakalni seznam po prejemu originalnega delovnega naloga. Delovni nalog lahko pošljete po pošti (s pripisom Logopedija) ali ga prinesete osebno. Natančna navodila za uvrstitev v čakalni seznam so tukaj.

Kdo je napoten k logopedu?

– Otroci, ki jih izbrani pediater z delovnim nalogom, zaradi težav, ki vplivajo na komunikacijo, napoti na logopedski pregled ali obravnavo. To so lahko otroci z govornimi težavami (težave z izgovorom glasov) in/ali jezikovnimi težavami (kasnitev v govorno-jezikovnem razvoju, šibek besedni zaklad, težave pri razumevanju ipd.).

– 5-letniki v okviru sistematike (preventivni logopedski pregled).

Povezave do informacij o govorno-jezikovnem razvoju, spodbujanju in težavah, ki se lahko pojavijo:

http://www.logopedskikoticek.si/

http://www.delo.si/nedelo/logopedov-je-premalo-zato-nastajajo-vrste.html

Vprašalnik za starše dojenčkov in malčkov (kliknite tukaj)

Kdaj k logopedu? (kliknite tukaj)

Obvestilo

Naročanje na COVID-19 cepljenje.

Spoštovani!

V primeru suma na koronavirus ne hodite v zdravstveni dom, temveč ostanite doma in se telefonsko posvetujte z ambulanto vašega zdravnika. Tudi v drugih primerih se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetuje z ambulanto vašega osebnega zdravnika po telefonu.

Vse obiskovalce zdravstvenega doma obveščamo, da je vstop v stavbo mogoč le skozi glavni vhod. Zjutraj je vstop je mogoč od 7.00 ure dalje. Število oseb, ki bodo lahko hkrati v čakalnicah, bomo omejevali. Prosimo vas, da se držite terminov, na katere ste naročeni in ne prihajate bistveno prej. Tudi v laboratorij ne prihajajte nenaročeni.

V ZD Logatec se trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Na vsa vprašanja odgovarjajte po resnici! Z neresničnimi ali zavajajočimi podatki lahko namreč resno ogrozite ostale paciente in zdravstveno osebje. Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Hvala za razumevanje!