Spoštovani pacienti,

Zaradi obremenjenosti laboratorija prilagajamo možnosti telefonskega naročanja. Preko telefona se je z 14.06.2023 možno naročati le od 11.00 dalje. Še vedno pa je možno naročanje preko E-naročanja na naši spletni strani pod zavihkom »laboratorij«.

Hvala za razumevanje.


Spoštovani!

Zaradi  situacije v zvezi z epidemijo koronavirusa smo prilagodili odvzem in oddajo vzorcev v Diagnostičnem laboratoriju. Za odvzem krvi oziroma oddajo vzorcev urina, ter za oddajo  vzorcev, ki jih prinesete od doma (blato, bris na podančice,…) se morate naročiti. Termin za odvzem ali oddajo vzorcev dobite v ambulanti  izbranega zdravnika ali pa se naročite sami preko spletnega naročanja E-NAROČANJE.

V laboratoriju bomo sprejeli le na odvzem oziroma oddajo vzorca naročene paciente. Paciente, ki ne bodo naročeni, bomo zavrnili. Prav tako bomo zavrnili paciente z znaki respiratorne okužbe.

Vljudno vas prosimo, da se točno držite terminov. Prosimo vas, da v čakalnico pridete 5 minut pred terminom odvzema in ne prej. Držite se predpisane varnostne razdalje do drugih čakajočih pacientov. Obvezna je uporaba zaščitne maske. Pred vstopom v laboratorij si razkužite roke.

V laboratoriju poteka odvzem na dveh mestih (odvzem 1 in odvzem 2). Vstopate na odvzemno mesto, kamor vas pokliče laboratorijsko osebje.

Odvzemi za biokemične preiskave se izvajajo samo do 11. ure. Za biokemične preiskave morate biti TEŠČI.

Odvzem na TEŠČE (biokemične preiskave – sladkor, holesterol ipd.) se izvaja do 11.00 ure

Prosimo vas, da poleg teh navodil upoštevate tudi ostala dosedanja navodila v zvezi z odvzemom in oddajo vzorcev, ki so objavljena na spletni strani  ZD Logatec (https://zd-logatec.si/osnovno-zdravstvo/laboratorij/) in na oglasni deski pred Diagnostičnim laboratorijem.

mag. Elizabeta Božnar Alič, univ. dipl. biol., spec. med. biokem., vodja laboratorija

Anja Korošec, univ. dipl. biotehnolog.
Maja Hrovatin, laboratorijski tehnik
Breda Kosmač, laboratorijski tehnik
Luka Hribar, laboratorijski tehnik
Taja Pišek, laboratorijski tehnik

laboratorij@zd-logatec.si

Telefon: 01 7508 249

Dan Delovni čas
PONEDELJEK 07.00 – 17.00
TOREK 07.00 – 17.00
SREDA 07.00 – 17.00
ČETRTEK 07.00 – 17.00
PETEK 07.00 – 13.00

Ob sobotah in nedeljah laboratorij ne dela.
Diagnostični laboratorij izvaja na področju laboratorijske dejavnosti hematološke in biokemijske preiskave ter preiskave urina in blata.

1. NAVODILA PACEINTOM PRED ODVZEMOM VZORCA KRVI

2. NAVODILA PACIENTOM ZA ODDAJO URINA

3. NAVODILA PACIENTOM ZA ODDAJO URINA ZA MIKROBIOLOŠKE PREISKAVE

4. NAVODILA PACIENTOM ZA ODDAJO BLATA

5. NAVODILA PACIENTOM ZA ODVZEM PERIANALNEGA BRISA

6. NAVODILA PACIENTOM ZA IZVEDBO OGTT-TESTA

7. NAVODILA PACIENTOM ZA IZVEDBO OGTT-TESTA – NOSEČNICE

SEZNAM PREISKAV

Laboratorij vrši tudi odvzeme krvi za kontrolo hormonov ščitnice (TSH, T3, T4) ter PSA (prostatični specifični antigen) za zgodnje odkrivanje raka prostate in tudi druge preiskave, ki jih pošiljamo v zunanje laboratorije.

Vse potrebne preiskave praviloma odredi zdravnik, na željo bolnika pa se preiskave lahko opravijo tudi samoplačniško.